![En modern tolkning av den klassiska prinsesstårtan med fokus på Årets Smak Frasigt. Konditorn Sebastian Pettersson har skapat en tårta med frasig mazarin- och hallonbotten som möter en len vaniljbavaroise och syrlig hallonfyllning. Istället för ett marsipantäcke har Sebastian lagt in en pannacotta med en smak som påminner om marsipan.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/frasig-prinsesstarta-a-arets-smak-2021/1487711787.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.43&format=webp&quality=80)
Frasig prinsesstårta à Årets Smak 2021
![Frasig prinsesstårta à Årets Smak 2021](https://cdn-kund.arla.se/recept/frasig-prinsesstarta-a-arets-smak-2021/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En modern tolkning av den klassiska prinsesstårtan med fokus på Årets Smak Frasigt. Konditorn Sebastian Pettersson har skapat en tårta med frasig mazarin- och hallonbotten som möter en len vaniljbavaroise och syrlig hallonfyllning. Istället för ett marsipantäcke har Sebastian lagt in en pannacotta med en smak som påminner om marsipan.
Gör så här
-
Mazarinbotten:
- Kör smör, socker och mandelmjöl i en blandare med vinge. Tillsätt äggen lite i taget tills smeten går ihop.
- Riv ner citronzest och vänd runt försiktigt. Stryk ut ca 4 mm i form eller på plåt. Baka av på 180° ca 8 min.
-
Hallonfras:
- Smält chokladen försiktigt. Tillsätt oljan och vänd i de torra ingredienserna.
- Stryk ut på mazarinbottnen innan den skärs eller stansas. Låt stelna i kyl.
-
Pannacotta:
- Koka upp grädde och socker. Riv aprikoskärnorna fint på ett rivjärn och blanda med uppkoket.
- Smält i det blötlagda gelatinet och sila. Häll upp i en interiörform och frys.
-
Halloninteriör med bitar:
- Blanda socker och agar agar i en bunke.
- Koka upp purén och tillsätt socker- och agarblandningen. Låt få ett uppkok och tillsätt det blötlagda gelatinet. Rör ner de färska hallon.
- Lägg upp i interiörformen med pannacottan och frys.
-
Vaniljbavaroise:
- Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och frön. Blanda socker och äggulor i en separat bunke.
- Häll uppkoket över äggblandningen och vispa ihop. Koka allt under vispning till 83°. Tillsätt det blötlagda gelatinet, sila och kyl till 32°.
- Vänd i den lättvispade grädden och gjut i en bavaroiseform. Ta ut den frysta interiören ur sin form, tryck ner i bavaroisen och frys.
-
Montering:
- Montera bavaroisen på mazarinbottnen och dekorera med färska hallon och chokladdekorer.