Fluffig chokladmaräng med hallon

Fluffig chokladmaräng med hallon

Gör så här

1.Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Hacka och smält chokladen till ca 45°.

2.Vispa smetana och grädde lätt fluffigt tillsammans. Vispa äggvita med citronsaft och socker till fast maräng.

3.Blanda ner den smälta chokladen i ägguleblandningen. Tillsätt smetanagrädden. Vänd till sist försiktigt ner marängen i omgångar.

4.Mosa knappt en tredjedel av hallonen med honung till en kompott, vänd ner de övriga hallonen. Varva hallon och chokladmousse i fina glas. Garnera med chokladflarn.

Chokladmarängen kan varieras och spritsas i hallonen. Marängen kan också serveras fryst. Toppa då istället med hallonen.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Peter J Skogström, Årets Kock 2006

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen