![](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/fluffig-chokladmarang-med-hallon/3887611243.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Gör så här
-
- Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Hacka och smält chokladen till ca 45°.
- Vispa smetana och grädde lätt fluffigt tillsammans. Vispa äggvita med citronsaft och socker till en fast maräng.
- Blanda ner den smälta chokladen i ägguleblandningen. Tillsätt smetanagrädden. Vänd till sist försiktigt ner marängen i omgångar.
- Mosa knappt en tredjedel av hallonen med honung till en kompott, vänd ner de övriga hallonen. Varva hallon och chokladmousse i fina glas. Garnera med chokladflarn.
-
Chokladmarängen kan varieras och spritsas i hallonen, som på bilden. Marängen kan också serveras fryst. Toppa då istället med hallonen.