![Krämig med klassiska sommarsmaker. Jordgubbsbollarna är nerstuckna i flädermoussen för att ge bakelsen en twist.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/flader--och-jordgubbsbakelse-med-pistagebotten/3615856614.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Fläder- och jordgubbsbakelse med pistagebotten
![Fläder- och jordgubbsbakelse med pistagebotten](https://cdn-kund.arla.se/recept/flader--och-jordgubbsbakelse-med-pistagebotten/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Krämig med klassiska sommarsmaker. Jordgubbsbollarna är nerstuckna i flädermoussen för att ge bakelsen en twist.
Gör så här
-
Pistagebotten:
- Vispa allt utom äggvita och socker på medelhastighet i ca 10 min.
- Vispa äggvita och socker till en maräng. Vänd ner marängen i pistagesmeten och bred ut i två kapslar.
- Baka av i 220°, ca 5 min.
-
Jordgubbskompott:
- Koka upp socker och vatten. Blanda i jordgubbspuré och smält ner gelatinet.
- Ställ i kyl tills kompotten börjar sätta sig.
-
Jordgubbsbollar:
- Koka upp grädde och jordgubbspuré.
- Vispa socker och äggula och blanda med gräddblandningen.
- Värm till 80° under omrörning och smält gelatinet.
- Låt krämen svalna till ca 20°. Vänd i den löst vispade grädden.
- Spritsa upp i små kupolformade silikonformar och ställ i frys.
-
Flädermousse:
- Koka socker och vatten till 121° och häll ner i uppvispad äggvita under kraftig vispning. Vispa till en maräng.
- Smält gelatinet i fläderblomssaften.
- Blanda ner marängen i saften och sist grädden.
-
Montering och garnering:
- Slå jordgubbskompotten på ena pistagebottnen i kapseln och lägg sedan på nästa botten.
- Bred ut flädermoussen jämnt över botten. Tryck ut de små jordgubbsbollarna och fördela jämnt.
- Ställ i frysen till nästa dag.
- Spraya med choklad och spritsa över gelé. Skär upp bakelser 4x8 cm och garnera.