Fläder- och jordgubbsbakelse med pistagebotten

Fläder- och jordgubbsbakelse med pistagebotten

Gör så här

Pistagebotten:

Vispa allt utom äggvita och socker på medelhastighet i ca 10 min. 

2. Vispa äggvita och socker till en maräng. Vänd ner marängen i pistagesmeten och bred ut i två kapslar.

3. Baka av i 220°, ca 5 min. 

Jordgubbskompott:

1. Koka upp socker och vatten. Blanda i jordgubbspuré och smält ner gelatinet. 

2. Ställ i kyl tills kompotten börjar sätta sig.

Jordgubbsbollar: 

1. Koka upp grädde och jordgubbspuré.

2. Vispa socker och äggula och blanda med gräddblandningen. 

3. Värm till 80° under omrörning och smält gelatinet.

4. Låt krämen svalna till ca 20°. Vänd i den löst vispade grädden.

5. Spritsa upp i små kupolformade silikonformar och ställ i frys.

Flädermousse:

1. Koka socker och vatten till 121° och häll ner i upp- vispad äggvita under kraftig vispning. Vispa till en maräng.

2. Smält gelatinet i fläderblomssaften.

3. Blanda ner marängen i saften och sist grädden. 

Montering och garnering:

1. Slå jordgubbskompotten på ena pistagebottnen i kapseln och lägg sedan på nästa botten.

2. Bred ut flädermoussen jämnt över botten. Tryck ut de små jordgubbsbollarna och fördela jämnt.

3. Ställ i frysen till nästa dag.

4. Spraya med choklad och spritsa över gelé. Skär upp bakelser 4x8 cm och garnera. 

Källa: Klassiker i ny stil 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen