Citrustarten med en botten på dinkel fylls med len och syrlig sudachicurd. På curden läggs skivor av inkokta citroner som fått en blommig touch av fläder.

Fläder- och citrustarte

Citrustarten med en botten på dinkel fylls med len och syrlig sudachicurd. På curden läggs skivor av inkokta citroner som fått en blommig touch av fläder.

Gör så här

  • Pajbotten:

    • Blanda samtliga ingredienser i en maskin med vinge. Kavla degen tunt och låt vila i kyl. Fodra 4 tarteformar, 15 cm i diameter. Baka av på 165° ca 20 min.
  • Fläderinkokt citron:

    • Blanchera citronerna 3 gånger, byt vatten mellan gångerna. Skiva citronerna.
    • Koka upp ingredienserna till lagen. Lägg de skivade citronerna i den varma lagen. Låt dra minst 1 dygn, gärna längre, i rumstemperatur.
  • Sudachicurd:

    • Värm juice, ägg och socker på låg värme under omrörning. Höj värmen då blandningen fått en sirpasliknande konsistens och koka kraftigt i 5 min under omrörning. Tillsätt gelatinbladen, sila och kyl till 45°. Mixa i smöret, plasta mot ytan och låt curden stå i kyl till nästa dag.
  • Montering:

    • Fyll pajskalen med ett tjockt lager sudachicurd. Lägg på de fläderinkokta citronskivorna. Skär ev bort fruktköttet och lägg enbart på citronskalen. Garnera med verbenablommor.