![Citrustarten med en botten på dinkel fylls med len och syrlig sudachicurd. På curden läggs skivor av inkokta citroner som fått en blommig touch av fläder.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/flader--och-citrustarte/1316450517.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Fläder- och citrustarte
![Fläder- och citrustarte](https://cdn-kund.arla.se/recept/flader--och-citrustarte/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Citrustarten med en botten på dinkel fylls med len och syrlig sudachicurd. På curden läggs skivor av inkokta citroner som fått en blommig touch av fläder.
Gör så här
-
Pajbotten:
- Blanda samtliga ingredienser i en maskin med vinge. Kavla degen tunt och låt vila i kyl. Fodra 4 tarteformar, 15 cm i diameter. Baka av på 165° ca 20 min.
-
Fläderinkokt citron:
- Blanchera citronerna 3 gånger, byt vatten mellan gångerna. Skiva citronerna.
- Koka upp ingredienserna till lagen. Lägg de skivade citronerna i den varma lagen. Låt dra minst 1 dygn, gärna längre, i rumstemperatur.
-
Sudachicurd:
- Värm juice, ägg och socker på låg värme under omrörning. Höj värmen då blandningen fått en sirpasliknande konsistens och koka kraftigt i 5 min under omrörning. Tillsätt gelatinbladen, sila och kyl till 45°. Mixa i smöret, plasta mot ytan och låt curden stå i kyl till nästa dag.
-
Montering:
- Fyll pajskalen med ett tjockt lager sudachicurd. Lägg på de fläderinkokta citronskivorna. Skär ev bort fruktköttet och lägg enbart på citronskalen. Garnera med verbenablommor.