Matig och gräddig fiskgryta med potatis, tomat och fänkål. Servera gärna med ett kokt ris. Eller kanske ett gott nybakat bröd.

Fiskgryta med fänkål och rotfrukter

Fiskgryta med fänkål och rotfrukter

Matig och gräddig fiskgryta med potatis, tomat och fänkål. Servera gärna med ett kokt ris. Eller kanske ett gott nybakat bröd.

Gör så här

    • Salta fiskkuberna och ånga i bleck 3–4 min. Lägg åt sidan.
    • Fräs morot, 2/3 av löken, vitlök och potatis i smör. Tillsätt tomatkross och koka tills rotfrukterna är mjuka.
    • Mixa och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt fänkål och resterande lök.
    • Koka upp och smaka av med grädde, äppelcidervinäger, salt och peppar.
    • Slå såsen över fisken. Servera gärna med kokt ris.
  • Serveringsportion ca: Fiskgryta 400 g Källa: Arla Köket skola 1:2004