Gratänger görs gärna på färsk fisk. Faktum är att många barn lär sig att tycka om fisk i skolan om den tillagas med omsorg. Det här är en klassisk variant med tomat, oregano och ost.

Fiskgratäng med tomat och oregano

Fiskgratäng med tomat och oregano

Gratänger görs gärna på färsk fisk. Faktum är att många barn lär sig att tycka om fisk i skolan om den tillagas med omsorg. Det här är en klassisk variant med tomat, oregano och ost.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Lägg fisken i smorda bleck. Salta och peppra.
    • Koka upp buljong, mjölk, crème fraiche och majsstärkelse. Rör i tomatpuré, ketchup och oregano. Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över fisken och strö över osten. Tillaga i ugn, 200° ca 20 min.
    • Servera gratängen med potatis.