![Ljuvliga små mördegskakor med mandel och pärlsocker. Det här är en enkel variant av den populära finska pinnen. Det klassiska receptet innehåller finmalen sötmandel som saknas här.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/finska-pinnar/1625308898.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Finska pinnar
![Finska pinnar](https://cdn-kund.arla.se/recept/finska-pinnar/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ljuvliga små mördegskakor med mandel och pärlsocker. Det här är en enkel variant av den populära finska pinnen. Det klassiska receptet innehåller finmalen sötmandel som saknas här.
Gör så här
-
- Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen i maskin med vinge. Smaksätt ev med bittermandelarom. Platta ut degen, plasta och låt vila i kyl minst 1 tim.
-
- Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg dem tätt ihop. Pensla med uppvispat ägg och strö över finhackad mandel och pärlsocker.
- Skär längderna i 4 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar och grädda i ugnen på 165° ca 12 min.