Färskosttryffel med vit choklad är smaksatt med honung och passar fint som fyllning i praliner. Gärna med en bärmarmelad som fin smakbrytning. Färskosttryffeln går även att rulla till tryfflar som doppas i choklad.

Färskosttryffel

Färskosttryffel
Recept av Josefin Pagander

Färskosttryffel med vit choklad är smaksatt med honung och passar fint som fyllning i praliner. Gärna med en bärmarmelad som fin smakbrytning. Färskosttryffeln går även att rulla till tryfflar som doppas i choklad.

Gör så här

  • Färskosttryffel:

    • Värm allt utom chokladen till 80° under omrörning. Häll den varma vätskan över chokladen. Låt smälta några minuter, mixa. Var noga med att inte mixa in några luftbubblor då det förkortar hållbarheten av pralinen.
    • Låt svalna till 32°. (Används en Magic Temper så tillsätt 2% kakaosilk och mixa.) Lägg på sprits och låt svalna till 28–29°. Fyll pralinskal och lämna utrymme för lock.