![Färskosttryffel med vit choklad är smaksatt med honung och passar fint som fyllning i praliner. Gärna med en bärmarmelad som fin smakbrytning. Färskosttryffeln går även att rulla till tryfflar som doppas i choklad.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/farskosttryffel/2005827895.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.59,0.45&format=webp&quality=80)
Färskosttryffel
![Färskosttryffel](https://cdn-kund.arla.se/recept/farskosttryffel/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Färskosttryffel med vit choklad är smaksatt med honung och passar fint som fyllning i praliner. Gärna med en bärmarmelad som fin smakbrytning. Färskosttryffeln går även att rulla till tryfflar som doppas i choklad.
Gör så här
-
Färskosttryffel:
- Värm allt utom chokladen till 80° under omrörning. Häll den varma vätskan över chokladen. Låt smälta några minuter, mixa. Var noga med att inte mixa in några luftbubblor då det förkortar hållbarheten av pralinen.
- Låt svalna till 32°. (Används en Magic Temper så tillsätt 2% kakaosilk och mixa.) Lägg på sprits och låt svalna till 28–29°. Fyll pralinskal och lämna utrymme för lock.