Mjuk färskostmousse passar fint som fyllning till bakelser och tårtor. Fyll önskad form med mousse och tryck ner en interiör med t ex en bärkompott vilket blir en fin smakbrytning mot färskostmoussen.

Färskostmousse till bakelser och tårtor

Recept av Josefin Pagander

Mjuk färskostmousse passar fint som fyllning till bakelser och tårtor. Fyll önskad form med mousse och tryck ner en interiör med t ex en bärkompott vilket blir en fin smakbrytning mot färskostmoussen.

Gör så här

  • Färskostmousse:

    • Koka socker och vatten till 121°. Vispa äggulan och tillsätt sockerlagen under vispning. Vispa kall.
    • Blanda färskost och citronsaft och vänd ner äggblandningen.
    • Blanda gelatinpulver och vatten och låt stå 5 min. Smält gelatinmassan.
    • Blanda ner lite av färskostblandningen i gelatinet, vänd tillbaka i färskostblandningen och blanda tills det är homogent.
    • Vispa grädden lätt och vänd ner i färskosten.
    • Gjut i silikonformar i önskad storlek för bakelser eller tårtor och frys.