![Mjuk färskostmousse passar fint som fyllning till bakelser och tårtor. Fyll önskad form med mousse och tryck ner en interiör med t ex en bärkompott vilket blir en fin smakbrytning mot färskostmoussen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/farskostmousse-till-bakelser-och-tartor/1779290254.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.39,0.46&format=webp&quality=80)
Färskostmousse till bakelser och tårtor
![Färskostmousse till bakelser och tårtor](https://cdn-kund.arla.se/recept/farskostmousse-till-bakelser-och-tartor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mjuk färskostmousse passar fint som fyllning till bakelser och tårtor. Fyll önskad form med mousse och tryck ner en interiör med t ex en bärkompott vilket blir en fin smakbrytning mot färskostmoussen.
Gör så här
-
Färskostmousse:
- Koka socker och vatten till 121°. Vispa äggulan och tillsätt sockerlagen under vispning. Vispa kall.
- Blanda färskost och citronsaft och vänd ner äggblandningen.
- Blanda gelatinpulver och vatten och låt stå 5 min. Smält gelatinmassan.
- Blanda ner lite av färskostblandningen i gelatinet, vänd tillbaka i färskostblandningen och blanda tills det är homogent.
- Vispa grädden lätt och vänd ner i färskosten.
- Gjut i silikonformar i önskad storlek för bakelser eller tårtor och frys.