Färskostkaka med lingongrädde

Färskostkaka med lingongrädde

Gör så här

1. Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig smet. Fördela i muffinsformar, ugnsfasta portionsformar eller i en stor ugnsform.

2. Grädda mitt i ugnen på 220° tills kakan lyft och är härligt gyllenbrun (ca 20 min för en stor form och 12 min för portionsformar). Ta ut och låt svalna.

3. Vispa grädden fast och fluffig och vänd ner lingon- sylten. 4. Skär eller skeda upp kakan och servera med lingon- grädden.

Näringsvärde per portion ca: 395 kcal, protein 7 g, fett 30 g, kolhydrat 23 g

Källa: Gott, smått och näringsrikt, 2017

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen