Gör så här

    • Blanda ihop ingredienserna till citron- och vitlöksyoghurten. Ställ kallt.
    • Blanda försiktigt ihop alla salladsslawingredienser. Ställ kallt.
    • Blanda ihop ingredienserna till tahinisåsen. Ställ kallt.
    • Blanda ihop ingredienserna till tomatrelishen. Ställ kallt.
    • Låt kikärterna rinna av. Mixa dem med lök och vitlök i en matberedare. Blanda med resterande ingredienser till falafeln och låt vila 15–30 minuter.
    • Forma falafelblandningen till bollar med hjälp av en matsked. Ha gärna blöta händer.
    • Häll olja i en djup kastrull, den får inte bli för varm. Fritera bollarna tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på pappershandduk.
    • Skär av locket på pitabröden. Fyll bröden med salladsslaw, falafel, yoghurtsås, relish och tahini.
  • Serveringsportion ca: 300 g Källa: Deli nr 8:2005