Populära enchiladas är här fyllda med kycklingfärs blandad med aivar, cottage cheese och spenat. Ringla en gräddfilssås med jalapeño över nygratinerad enchiladas och servera med kålsallad. Byt gärna ut kycklingfärsen mot hönsfärs!

Enchiladas med kycklingfärs

Enchiladas med kycklingfärs

Populära enchiladas är här fyllda med kycklingfärs blandad med aivar, cottage cheese och spenat. Ringla en gräddfilssås med jalapeño över nygratinerad enchiladas och servera med kålsallad. Byt gärna ut kycklingfärsen mot hönsfärs!

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

10 port
10 port
Enchildas:
Gratinering:
Kålsallad:
  • 300 g rödkål, tunt hyvlad
  • 300 g vitkål, tunt hyvlad
  • 100 g salladskål, finstrimlad
  • 50 g rödlök, tunt hyvlad
  • 20 g limesaft
  • 6 g salt
Gräddfilssås:
0,8 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Enchiladas:
    • Bryn kycklingfärsen i olja. Vänd ner majskornen och stek några minuter till. Tillsätt ajvar och låt svalna.
    • Rör ner cottage cheese och smaka av med salt. Vänd ner spenaten och fördela på tortillabröden, 80 g per bröd. Rulla ihop och lägg i smorda bleck.
    • Blanda crème fraiche, vatten, ajvar och chilisås. Smaka ev av med salt och ringla över rullarna. Strö på osten och gratinera i ugn på 180° ca 20 min.
  • Sallad och sås:
    • Blanda salladen och smaka av med limesaft och salt.
    • Blanda gräddfil och finhackad jalapeño och smaka av med salt.
    • Servera enchiladas med sallad och gräddfilssås.
Näring per port
  • Fett30,7 gram
  • Kolhydrater65,7 gram
  • Protein42,6 gram
  • Energi (Kj)2 977 Kj
  • Energi (Kcal)712 Kcal
0,8 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Produkter i detta recept