Enchiladas
Enchiladas fyllda med tacokryddad färs, majs och paprika täcks med tacosås och ost och gratineras frasiga. Till enchiladas serveras en grön ärtröra - ärtamole, samt krispig sallad med mycket gurka.
Gör så här
-
- Strö färsen i bleck med olja. Rosta i ugn på 160° tills den är gyllene, 15-20 min. Ta ut och rör då och då så att färsen blir jämnt rostad.
- Vänd ner majskorn, tärnad paprika och tacokrydda, stek några minuter till i ugnen. Ta ut och rör ner crème fraiche.
- Lägg ut tortillabröden och fördela fyllningen, ca 80 g per bröd. Rulla ihop och lägg i bleck.
- Blanda salsa och vatten och häll över rullarna. Strö på osten och gratinera i ugnen på 180° 8–10 min.
-
Ärtamole:
- Mixa ärtor med limesaft och olja. Rör ner finhackad lök, finriven vitlök och sambal oelek. Rör ner lätt crème fraiche och smaka av med salt.
-
Servering:
- Blanda salladen och servera till enchiladas med ärtamolen.