Enchiladas

Enchiladas

Enchiladas

Enchiladas fyllda med tacokryddad färs, majs och paprika täcks med tacosås och ost och gratineras frasiga. Till enchiladas serveras en grön ärtröra - ärtamole, samt krispig sallad med mycket gurka.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Strö färsen i bleck med olja. Rosta i ugn på 160° tills den är gyllene, 15-20 min. Ta ut och rör då och då så att färsen blir jämnt rostad.
    • Vänd ner majskorn, tärnad paprika och tacokrydda, stek några minuter till i ugnen. Ta ut och rör ner crème fraiche.
    • Lägg ut tortillabröden och fördela fyllningen, ca 80 g per bröd. Rulla ihop och lägg i bleck.
    • Blanda salsa och vatten och häll över rullarna. Strö på osten och gratinera i ugnen på 180° 8–10 min.
  • Ärtamole:
    • Mixa ärtor med limesaft och olja. Rör ner finhackad lök, finriven vitlök och sambal oelek. Rör ner lätt crème fraiche och smaka av med salt.
  • Servering:
    • Blanda salladen och servera till enchiladas med ärtamolen.