Eclair hallon och pistage

Eclair hallon och pistage

Gör så här

Pâte à choux:
1. Smält smör i en kastrull och koka upp med mjölk och vatten.
2. Blanda i mjöl och rosta under konstant omrörning tills degen släpper från kanten.
3. Blanda degen med socker och salt i maskin med vinge tills den svalnat lite.
4. Tillsätt äggen lite i taget och låt degen blandas till en jämn, fast och glansig smet.
5. Spritsa med slät tyll nr 12–14 till 10–12 cm långa stänger.
6. Lägg på mycket tunna plattor med mördeg som täcker hela stängerna.
7. Baka av i 180°, ca 18 min. Öppna spjället efter halva tiden.

Pistagegrädde:
1. Värm socker och äggvita lätt i en kastrull under omrörning. Vispa till en maräng i maskin. Sänk hastigheten
och låt marängen gå tills den är kall.
2. Smält gelatinet och blanda ner tillsammans med pistagepastan i marängen.
3. Vänd försiktigt i grädden.

Hallongelé:
1. Koka upp hallon, socker och vatten. Smält ner gelatinet.
2. Häll upp till 0,5–1 cm i silikonform eller bleck och ställ in i frysen.

Montering och garnering:
Polerade och hackade pistagenötter samt chokladdekor
1. Skär ur en 1–1,5 cm bred remsa på ovansidan av éclairerna.
2. Spritsa i lite pistagegrädde med liten krusig tyll nr 7.
Lägg i de bortskurna remsorna och fyll på med lite till pistagegrädde.
3. Skär den frusna hallongelén i tärningar och varva med pistagegrädde. Garnera.

Källa: Klassiker i ny stil 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen