En ljuvlig dessert och ett smakfullt blickfång som säljer. Varva färskostkräm med kolasås och dinkelcrunch i glas. Citronverbenaoljan får sin härliga färg av babyspenat.

Dulce de leche med dinkelcrunch, färskostkräm och citronverbena

Recept av Sara Aasum Hultberg

En ljuvlig dessert och ett smakfullt blickfång som säljer. Varva färskostkräm med kolasås och dinkelcrunch i glas. Citronverbenaoljan får sin härliga färg av babyspenat.

Gör så här

    • Låt smöret bli rumstempererat. Blanda samtliga ingredienser i bak- maskin med vinge till en smulig deg. Sprid ut på plåt och rosta i ugnen på 180° ca 10 min till fin färg. Låt svalna.
    • Mixa färskost, socker, citronskal och saft. Ta en del av färskostbland-ningen och värm sakta på spisen, smält ner gelatinbladen i den och vänd sedan ner i resten av färskost-blandningen. Vänd ner grädden lite i taget till en jämn kräm. Låt stå i kyl över natten.
    • Mixa allt till citronverbenaoljan och låt rinna av i en silduk.
    • Varva färskostkrämen med dulce de leche och dinkelcrunchet i glas, toppa med apelsinfiléer, citronzest och citronverbenaoljan.