![En ljuvlig dessert och ett smakfullt blickfång som säljer. Varva färskostkräm med kolasås och dinkelcrunch i glas. Citronverbenaoljan får sin härliga färg av babyspenat.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/dulce-de-leche-med-dinkelcrunch-farskostkram-och-citronverbena/2341862891.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Dulce de leche med dinkelcrunch, färskostkräm och citronverbena
![Dulce de leche med dinkelcrunch, färskostkräm och citronverbena](https://cdn-kund.arla.se/recept/dulce-de-leche-med-dinkelcrunch-farskostkram-och-citronverbena/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En ljuvlig dessert och ett smakfullt blickfång som säljer. Varva färskostkräm med kolasås och dinkelcrunch i glas. Citronverbenaoljan får sin härliga färg av babyspenat.
Gör så här
-
- Låt smöret bli rumstempererat. Blanda samtliga ingredienser i bak- maskin med vinge till en smulig deg. Sprid ut på plåt och rosta i ugnen på 180° ca 10 min till fin färg. Låt svalna.
- Mixa färskost, socker, citronskal och saft. Ta en del av färskostbland-ningen och värm sakta på spisen, smält ner gelatinbladen i den och vänd sedan ner i resten av färskost-blandningen. Vänd ner grädden lite i taget till en jämn kräm. Låt stå i kyl över natten.
- Mixa allt till citronverbenaoljan och låt rinna av i en silduk.
- Varva färskostkrämen med dulce de leche och dinkelcrunchet i glas, toppa med apelsinfiléer, citronzest och citronverbenaoljan.