Dulce de leche med dinkelcrunch, färskostkräm och citronverbena
En ljuvlig dessert och ett smakfullt blickfång som säljer. Varva färskostkräm med kolasås och dinkelcrunch i glas. Citronverbenaoljan får sin härliga färg av babyspenat.
Gör så här
-
- Låt smöret bli rumstempererat. Blanda samtliga ingredienser i bak- maskin med vinge till en smulig deg. Sprid ut på plåt och rosta i ugnen på 180° ca 10 min till fin färg. Låt svalna.
- Mixa färskost, socker, citronskal och saft. Ta en del av färskostbland-ningen och värm sakta på spisen, smält ner gelatinbladen i den och vänd sedan ner i resten av färskost-blandningen. Vänd ner grädden lite i taget till en jämn kräm. Låt stå i kyl över natten.
- Mixa allt till citronverbenaoljan och låt rinna av i en silduk.
- Varva färskostkrämen med dulce de leche och dinkelcrunchet i glas, toppa med apelsinfiléer, citronzest och citronverbenaoljan.