Ett tunt , handkavlat knäckebröd smaksatt med dill i gott sällskap. Oemotståndligt till klassiska svensk sill-, strömmings och skaldjursrätter. Men istället för att servera brödet bredvid - lägg maten på mackan!

Dillknäckebröd med potatis och inlagd strömming

Recept av Roland Persson

Ett tunt , handkavlat knäckebröd smaksatt med dill i gott sällskap. Oemotståndligt till klassiska svensk sill-, strömmings och skaldjursrätter. Men istället för att servera brödet bredvid - lägg maten på mackan!

Gör så här

    • Koka alla ingredienser till ättikslagen och låt svalna.
    • Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Salta och peppra filéerna och lägg ihop som flundror med dill emellan. Panera i rågmjöl och stek i smör.
    • Varva den stekta strömmingen med rödlök och morot och slå på lagen så att den täcker. Låt stå kallt ett dygn innan servering.
    • Blanda smetana med dill, rom, citronskal och smaka av med salt och peppar.
    • Bred matfett på knäckebrödet. Lägg på skivad potatis, dill och väl avrunnen strömming.
    • Toppa med lite av de inlagda morötterna och rödlöken samt såsen. Servera med sallad och extra sås.