Dillknäckebröd med potatis och inlagd strömming
Ett tunt , handkavlat knäckebröd smaksatt med dill i gott sällskap. Oemotståndligt till klassiska svensk sill-, strömmings och skaldjursrätter. Men istället för att servera brödet bredvid - lägg maten på mackan!
Gör så här
-
- Koka alla ingredienser till ättikslagen och låt svalna.
- Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Salta och peppra filéerna och lägg ihop som flundror med dill emellan. Panera i rågmjöl och stek i smör.
- Varva den stekta strömmingen med rödlök och morot och slå på lagen så att den täcker. Låt stå kallt ett dygn innan servering.
- Blanda smetana med dill, rom, citronskal och smaka av med salt och peppar.
- Bred matfett på knäckebrödet. Lägg på skivad potatis, dill och väl avrunnen strömming.
- Toppa med lite av de inlagda morötterna och rödlöken samt såsen. Servera med sallad och extra sås.