Crème brûléetryffel med kardemumma

Crème brûléetryffel med kardemumma

Gör så här

1. Koka upp grädde, glykos, kardemumma och urskrapade frön och vaniljstänger. Låt dra i ca 10 min.


2. Sila vätskan över chokladen. Rör ihop till en slät smet.

Tillsätt smöret och mixa ihop med handmixer.

Temperera ner tryffeln till ca 30°.


3. Fyll chokladskalen till 4/5 med tryffeln. Låt stå i rumstemperatur

i ett dygn.


4. Karamellisera sockret i en kastrull tills sockret blir

mörkt karamelliserat. Häll sockret på ett bakplåtspapper,

stryk ut det tunt och låt stelna. Bryt i bitar

att dekorera de färdiga tryfflarna med.


5. Locka tryfflarna och slå ut dem på bakplåtspapper.

Fäst det karamelliserade sockret på tryfflarna med en

dutt choklad.



Tips!

☞ Dekorera pralinformen genom att pensla den med choklad,

pulverfärg eller färgat kakaosmör.


☞ Vilken choklad som används till skalet avgörs av vilken smak

du vill få fram på pralinen. Gillar du det söta väljer du vit

choklad. Om du hellre vill dämpa sötman lite använder du

mörk choklad.

Källa: Klassiker i ny stil 1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen