![Här serveras en confiterad portabello med en confiterad kycklinglårfilé. Rätten har en god och stabil grund i sesamstekt ris med ägg, jordnötscrème och syrad lök.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/confiterad-och-grillad-portabello-jordnotscreme-och-sesamstekt-ris-samt-confiterat-kycklinglar/2560830126.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.94,0.99&format=webp&quality=80)
Confiterad och grillad portabello, jordnötscrème och sesamstekt ris samt confiterat kycklinglår
![Confiterad och grillad portabello, jordnötscrème och sesamstekt ris samt confiterat kycklinglår](https://cdn-kund.arla.se/recept/confiterad-och-grillad-portabello-jordnotscreme-och-sesamstekt-ris-samt-confiterat-kycklinglar/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Här serveras en confiterad portabello med en confiterad kycklinglårfilé. Rätten har en god och stabil grund i sesamstekt ris med ägg, jordnötscrème och syrad lök.
Gör så här
-
Confiterad portabello:
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud upp under lock. Sjud på medelvärme tills oljan klarnat.
- Lyft svampen och grilla på kolgrill eller i grillpanna. Skiva, ringla över lite olivolja och salt.
-
Jordnötscrème:
- Koka upp grädde och kokosgrädde. Mixa den varma grädden med jordnötter, buljong och chili i en kannmixer till en slät crème. Smaka av med soja och limesaft.
-
Syrad lök:
- Vakuumförpacka lamellerna med 1-2-3-lagen. Låt dra i minst 1 tim, men gärna över natten.
-
Sesamstekt ris:
- Koka riset i vattnet i ångugn i 23 min.
- Vispa äggen. Stek äggen i sesamolja och smör med schalottenlök och vitlök under omrörning. Tillsätt riset och smaksätt med soja och risvinäger.
- Strö salladslöken över riset vid servering.
-
Confiterad och grillad kycklinglårfilé:
- Marinera lårfilén med soja och siracha ca 40 min. Skölj av hastigt och låt rinna av ordentligt.
- Grilla lårfiléerna på kolgrill eller stek i panna i rapsolja tills de är gyllene i färgen och en innertemperatur på 68°, ca 4 min per sida. Vila ca 5 min och skär i skivor. Ringla över citronolja och limesaft.
-
Till servering:
- Skölj böngroddarna och lägg upp på tallrikar med jordnötter och den syrade löken. Lägg på skivad portabellosvamp, ev skivad kyckling och toppa med koriander.
- Spritsa en stor klick jordnötscrème på tallrikarna och servera med sesamstekt ris toppat med salladslök och korianderskott.