En härlig coleslaw är ett måste till hamburgare och barbecue. Jimmi gör sin med spetskål, apelsin, syrligt äpple och crème fraiche istället för majonnäs. Fräscht och gott.

Coleslaw på spetskål

Recept av Jimmi Eriksson

En härlig coleslaw är ett måste till hamburgare och barbecue. Jimmi gör sin med spetskål, apelsin, syrligt äpple och crème fraiche istället för majonnäs. Fräscht och gott.

Gör så här

    • Skala och riv morötterna grovt. Skiva spetskålen tunt. Lägg allt i en skål och salta lätt. Blanda in saltet ordentligt i kålen och morötterna. Låt stå ca 20 min. Krama ur vätskan och lägg över i en ny skål.
    • Rör ner crème fraiche. Skär hälften av apelsinfiléerna i bitar och riv äpplena grovt. Blanda ner i salladen och smaka av med senap, salt och peppar.
    • Toppa med resterande apelsinfiléer vid servering.