![En härlig coleslaw är ett måste till hamburgare och barbecue. Jimmi gör sin med spetskål, apelsin, syrligt äpple och crème fraiche istället för majonnäs. Fräscht och gott.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/coleslaw-pa-spetskal/1984547589.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Coleslaw på spetskål
![Coleslaw på spetskål](https://cdn-kund.arla.se/recept/coleslaw-pa-spetskal/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En härlig coleslaw är ett måste till hamburgare och barbecue. Jimmi gör sin med spetskål, apelsin, syrligt äpple och crème fraiche istället för majonnäs. Fräscht och gott.
Gör så här
-
- Skala och riv morötterna grovt. Skiva spetskålen tunt. Lägg allt i en skål och salta lätt. Blanda in saltet ordentligt i kålen och morötterna. Låt stå ca 20 min. Krama ur vätskan och lägg över i en ny skål.
- Rör ner crème fraiche. Skär hälften av apelsinfiléerna i bitar och riv äpplena grovt. Blanda ner i salladen och smaka av med senap, salt och peppar.
- Toppa med resterande apelsinfiléer vid servering.