![Spännande marmelad med rostade, knapriga nötter som blir ett uppskattat tillbehör till osten på julbordet. Servera gärna till de klassiska julostarna från Kvibille®.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/clementinmarmelad-med-pistagenotter/2114567507.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Clementinmarmelad med pistagenötter
![Clementinmarmelad med pistagenötter](https://cdn-kund.arla.se/recept/clementinmarmelad-med-pistagenotter/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Spännande marmelad med rostade, knapriga nötter som blir ett uppskattat tillbehör till osten på julbordet. Servera gärna till de klassiska julostarna från Kvibille®.
Gör så här
-
- Tvätta clementinerna, skiva och mixa dem i matberedare med sockret.
- Lägg i en kastrull och koka med vatten och vaniljpulver ca 5 min under omrörning tills marmeladen tjocknar.
- Hacka och rosta pistagenötterna i en torr varm stekpanna. Vänd ner dem i den varma marmeladen.
- Häll upp på rena syltburkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Marmeladen håller ca 4 veckor.
- Servera till ostbrickan.