Spännande marmelad med rostade, knapriga nötter som blir ett uppskattat tillbehör till osten på julbordet. Servera gärna till de klassiska julostarna från Kvibille®.

Clementinmarmelad med pistagenötter

Clementinmarmelad med pistagenötter
Recept av Marie Skogström

Spännande marmelad med rostade, knapriga nötter som blir ett uppskattat tillbehör till osten på julbordet. Servera gärna till de klassiska julostarna från Kvibille®.

Gör så här

    • Tvätta clementinerna, skiva och mixa dem i matberedare med sockret.
    • Lägg i en kastrull och koka med vatten och vaniljpulver ca 5 min under omrörning tills marmeladen tjocknar.
    • Hacka och rosta pistagenötterna i en torr varm stekpanna. Vänd ner dem i den varma marmeladen.
    • Häll upp på rena syltburkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Marmeladen håller ca 4 veckor.
    • Servera till ostbrickan.