En extremt populär fiskrätt som barnen alltid vill ha när de själva får välja lunchrätterna. Till den citronstekta laxen serveras kokt potatis och en klassisk kall sås med dill och rödlök.

Citronstekt lax med rosépeppar och dillsås

Citronstekt lax med rosépeppar och dillsås

En extremt populär fiskrätt som barnen alltid vill ha när de själva får välja lunchrätterna. Till den citronstekta laxen serveras kokt potatis och en klassisk kall sås med dill och rödlök.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Lägg fisken på smorda bleck.
    • Ringla olivolja och citronsaft på laxen. Strö över rivet citronskal, krossad rosépeppar, salt och svartpeppar.
    • Stek fisken i ugn, 200° ca 20 min till en innertemperatur på 50°.
    • Koka potatisen.
    • Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt.