Citronrisotton med rostad parmaskinka

Citronrisotton med rostad parmaskinka

Gör så här

1.Skala av det yttersta gulfärgade skalet på 3/5 av citronerna. Mixa skalet med rapsolja, sila och spara oljan till toppingen.
2.Dela alla citronerna och skär av botten så att de står stadigt i en ugnssäker form. Skär ett kryss i varje citronhalva och lägg en klick smör och lite honung på varje. Stek i ugn, 175° tills citronerna är bruna, ca 50 min. Pressa ut den återstående saften och sila.
3.Fräs schalottenlök och ris i lite av smöret. Slå på vin och späd med buljong vart eftersom risotton kokar. Koka tills riset har en liten kärna och risotton är lagom krämig.
4.Tillsätt citronsaften, resten av smöret samt ost. Smaka av med salt och peppar.
5.Strimla parmaskinka och stek i teflonpanna med lite rapsolja tills parmaskinkan är krispig.
6.Servera risotton toppad med parmaskinka, citronolja och färsk körvel.

Källa: Cheeselab 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen