Avsluta lunchen med en liten dessert i glas. Citron curd passar året om och ger en smakrik liten dessert om den spritsas på t ex vit chokladkräm eller cheesecakekräm. Toppa med krispig crumble och bjud eller ha som merförsäljning efter lunchen.

Citron curd

Citron curd
Recept av Disa Molin

Avsluta lunchen med en liten dessert i glas. Citron curd passar året om och ger en smakrik liten dessert om den spritsas på t ex vit chokladkräm eller cheesecakekräm. Toppa med krispig crumble och bjud eller ha som merförsäljning efter lunchen.

Gör så här

    • Koka upp citronsaft och socker i en kastrull.
    • Temperera äggulan genom att vispa samman med hälften av citronlagen.
    • Häll tillbaka ner i kastrullen med den resterande lagen och värm allt under kraftig vispning till 84°. Låt svalna till 30°.
    • Tillsätt smöret, lite i taget, under mixning med en stavmixer.