Se om inte dina gäster vill prova en ny bulle. Citron och lakrits är en god smakkombo! Bullen har citronzest i vetedegen och lakritspulver i smörfyllningen.

Citron- och lakritsbulle

Se om inte dina gäster vill prova en ny bulle. Citron och lakrits är en god smakkombo! Bullen har citronzest i vetedegen och lakritspulver i smörfyllningen.

Gör så här

    • Blanda alla ingredienser utom smöret till degen med maskin 5–10 min. Tillsätt smöret och blanda degen ytterligare 5–10 min. Degtemperaturen ska vara  ca 22°.
    • Låt vila 20 min under plast i rumstemperatur. Sedan 30 min i kyl.
    • Vispa smöret fluffigt med socker och lakritspulver. Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Stryk ut remonsen. Baka ut till bullar i önskvärd form à ca 80 g.
    • Låt jäsa till dubbel storlek. Pensla med ägg och strö ev på socker. Baka av i ugn på 210°, ca 10 min.