![Se om inte dina gäster vill prova en ny bulle. Citron och lakrits är en god smakkombo! Bullen har citronzest i vetedegen och lakritspulver i smörfyllningen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/citron--och-lakritsbulle/1367781312.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Citron- och lakritsbulle
![Citron- och lakritsbulle](https://cdn-kund.arla.se/recept/citron--och-lakritsbulle/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Se om inte dina gäster vill prova en ny bulle. Citron och lakrits är en god smakkombo! Bullen har citronzest i vetedegen och lakritspulver i smörfyllningen.
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser utom smöret till degen med maskin 5–10 min. Tillsätt smöret och blanda degen ytterligare 5–10 min. Degtemperaturen ska vara ca 22°.
- Låt vila 20 min under plast i rumstemperatur. Sedan 30 min i kyl.
- Vispa smöret fluffigt med socker och lakritspulver. Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Stryk ut remonsen. Baka ut till bullar i önskvärd form à ca 80 g.
- Låt jäsa till dubbel storlek. Pensla med ägg och strö ev på socker. Baka av i ugn på 210°, ca 10 min.