![En försvinnande god munsbit med välbalanserade smaker och texturer. Söt choklad, syrlig aprikos, krämig vaniljgrädde och krispig, smörbrynt mandelmassa. En
storsäljare toppad med smakfulla tapiokapärlor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/chokladtacos-med-aprikosgele-stjarnaniscreme-mandelkrisp-och-vaniljgradde/1300038454.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Chokladtacos med aprikosgelé, stjärnaniscrème, mandelkrisp och vaniljgrädde
![Chokladtacos med aprikosgelé, stjärnaniscrème, mandelkrisp och vaniljgrädde](https://cdn-kund.arla.se/recept/chokladtacos-med-aprikosgele-stjarnaniscreme-mandelkrisp-och-vaniljgradde/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En försvinnande god munsbit med välbalanserade smaker och texturer. Söt choklad, syrlig aprikos, krämig vaniljgrädde och krispig, smörbrynt mandelmassa. En storsäljare toppad med smakfulla tapiokapärlor.
Gör så här
-
Tacoskal:
- Stryk ut chokladen på plastark. När chokladen börjar stelna, stansa ut rundlar, 7 cm i diameter. Forma till böjda tacoskal och låt stelna helt.
-
Aprikosgelé:
- Koka upp puré, socker och agar agar. Tillsätt gelatin och sila. Häll ut på gummimatta med kanter och kyl ner.
- Stansa ut rundlar, 6 cm i diameter.
-
Krämig vaniljgrädde:
- Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön. Tillsätt gelatin och sila. Plasta mot ytan och låt stå i kyl till nästa dag.
- Vispa vaniljgrädden fluffig vid montering.
-
Stjärnaniscrème:
- Koka upp mjölk och stjärnanis, låt dra ca 10 min. Sila och koka upp på nytt.
- Rör ihop socker, äggula och majsstärkelse. Rör ner i mjölken och värm till 85° under omrörning. Tillsätt smöret, plasta mot ytan och kyl ner.
-
Aprikostapioka:
- Koka upp vattnet och tillsätt grynen. Koka tills de är helt genomskinliga. Häll av i sil och spola dem kalla.
- Blanda puré och citronsaft. Lägg i grynen och låt stå i kyl över natten. Sila av.
-
Mandelkrisp:
- Låt smöret bli lätt brynt i en panna. Riv ner mandelmassan i pannan och rosta under omrörning, salta.
-
Jaconde, 4 bottnar:
- Vispa ägg och TPT fluffigt. Vispa äggvita och socker till en maräng.
- Vänd ner TPTblandningen i marängen och tillsätt sedan mjölet. Vänd försiktigt ner det smälta smöret.
- Baka av i ugn på 220° ca 6 min. Låt svalna och stansa ut rundlar, 4 cm i diameter.
-
Montering:
- Lägg aprikosgelén i tacoskalen och sedan en jocondebotten. Spritsa på stjärnaniscrème, lägg på mandelkrisp, spritsa på vaniljgrädde och toppa med aprikostapioka. Dekorera med atsinakrasse.