Chokladtacos med aprikosgelé, stjärnaniscrème, mandelkrisp och vaniljgrädde

Chokladtacos med aprikosgelé, stjärnaniscrème, mandelkrisp och vaniljgrädde

Gör så här

Tacoskal:

1.  Stryk ut chokladen på plastark. När chokladen  börjar stelna, stansa ut rundlar, 7 cm i diameter. Forma till böjda tacoskal och låt stelna helt.

Aprikosgelé:

1.  Koka upp puré, socker och agar agar. Tillsätt gelatin och sila. Häll ut på gummimatta med kanter och  kyl ner.

2.  Stansa ut rundlar, 6 cm i diameter.

Krämig vaniljsgrädde:

1.  Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön. Tillsätt gelatin och sila. Plasta mot ytan och låt stå i kyl till nästa dag.

2.  Vispa vaniljgrädden fluffig vid montering.

Stjärnaniscrème:

1.  Koka upp mjölk och stjärnanis, låt dra ca 10 min. Sila och koka upp på nytt.

2.  Rör ihop socker, äggula och maizena. Rör ner i mjölken och värm till 85° under omrörning. Tillsätt smöret, plasta mot ytan och kyl ner.

Aprikostapioka:

1.  Koka upp vattnet och tillsätt grynen. Koka tills  de är helt genomskinliga. Häll av i sil och spola  dem kalla.

2.  Blanda puré och citronsaft. Lägg i grynen och låt stå i kyl över natten. Sila av.

Mandelkrisp:

1.  Låt smöret bli lätt brynt i en panna. Riv ner mandelmassan i pannan och rosta under omrörning, salta.

Jaconde, 4 bottnar:

1.  Vispa ägg och TPT fluffigt. Vispa äggvita och socker till en maräng.

2.  Vänd ner TPT­blandningen i marängen och tillsätt sedan mjölet. Vänd försiktigt ner det smälta smöret.

3.  Baka av i ugn på 220° ca 6 min. Låt svalna och stansa ut rundlar, 4 cm i diameter.

4. Lägg aprikosgelén i tacoskalen och sedan en jocondebotten. Spritsa på stjärnaniscrème, lägg på mandelkrisp, spritsa på vaniljgrädde och toppa med aprikostapioka. Dekorera med atsinakrasse.

ATT TÄNKA PÅ

Den söta vita chokladen tillför krisp och knäckighet.  Det är otroligt viktigt att stryka ut chokladen ordentligt för att få lövtunna tacoskal.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen