![Alla chokladälskares dröm. En lyxig variant av den klassiska semlan med nötkräm och fluffig kakaogrädde, toppad med kakaonibs och chokladsås.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/chokladsemla-de-luxe/2437896469.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.44,0.48&format=webp&quality=80)
Chokladsemla de luxe
![Chokladsemla de luxe](https://cdn-kund.arla.se/recept/chokladsemla-de-luxe/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Alla chokladälskares dröm. En lyxig variant av den klassiska semlan med nötkräm och fluffig kakaogrädde, toppad med kakaonibs och chokladsås.
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser till degen i en degblandare. Arbeta degen ca 8 min. Låt jäsa ca 30 min.
- Ta upp degen och dela i bitar à 60 g, rundriv och lägg på plåtar. Låt jäsa ca 1 tim.
- Pensla bullarna med ägg och baka av i ugn på 200° 8–10 min, låt kallna.
-
Fyllning:
- Skär av ett litet lock på varje bulle. Vispa grädden med socker och kakao.
- Spritsa nötkräm och vispad chokladgrädde på semlorna. Strö över kakaonibs och ringla över chokladsås.
- Lägg på locken och sikta över florsocker.