Alla chokladälskares dröm. En lyxig variant av den klassiska semlan med nötkräm och fluffig kakaogrädde, toppad med kakaonibs och chokladsås.

Chokladsemla de luxe

Chokladsemla de luxe
Recept av Sara Aasum Hultberg

Alla chokladälskares dröm. En lyxig variant av den klassiska semlan med nötkräm och fluffig kakaogrädde, toppad med kakaonibs och chokladsås.

Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till degen i en degblandare. Arbeta degen ca 8 min. Låt jäsa ca 30 min.
    • Ta upp degen och dela i bitar à 60 g, rundriv och lägg på plåtar. Låt jäsa ca 1 tim.
    • Pensla bullarna med ägg och baka av i ugn på 200° 8–10 min, låt kallna.
  • Fyllning:

    • Skär av ett litet lock på varje bulle. Vispa grädden med socker och kakao.
    • Spritsa nötkräm och vispad chokladgrädde på semlorna. Strö över kakaonibs och ringla över chokladsås.
    • Lägg på locken och sikta över florsocker.