![Chokladmoussen är en bra bas som även passar i frusna desseret. Se till att
skapa några krämer och mousser som du kan utgå ifrån när du
väljer smakbaser till tårtor, bakelser och desserter.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/chokladmousse/2625621310.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Chokladmousse
![Chokladmousse](https://cdn-kund.arla.se/recept/chokladmousse/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Chokladmoussen är en bra bas som även passar i frusna desseret. Se till att skapa några krämer och mousser som du kan utgå ifrån när du väljer smakbaser till tårtor, bakelser och desserter.
Gör så här
-
- Blanda socker och vatten i en kastrull, koka till 121°. Vispa under tiden ägg och äggula luftigt.
- Slå den heta sockerlagen över äggvispet. Smält geltinbladen och vispa ner i äggvispet, vispa kallt.
- Vispa upp grädde och smetana tillsammans lite lätt. Vänd ihop äggvispet med smält choklad. Vänd sedan ner i gräddblandningen.