![Det här är en lättlagad ganache med både mjölkchoklad och mörk choklad. Spritsa ganachen på t ex mjölkchokladkräm eller vit chokladkräm och strö på mandelkaramell eller rostad vit choklad. Det blir en lyxig och smakrik liten chokladdessert i glas - en perfekt avslutning på lunchen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/chokladganache/3743345997.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Chokladganache
![Chokladganache](https://cdn-kund.arla.se/recept/chokladganache/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det här är en lättlagad ganache med både mjölkchoklad och mörk choklad. Spritsa ganachen på t ex mjölkchokladkräm eller vit chokladkräm och strö på mandelkaramell eller rostad vit choklad. Det blir en lyxig och smakrik liten chokladdessert i glas - en perfekt avslutning på lunchen.
Gör så här
-
- Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör kraftigt med en ballongvisp eller mixa slätt.
- Låt stå i rumstemperatur tills den svalnat.
- Förvara i rumstemperatur, inte i kyl, så håller den sig mjuk. Klarar sig fint i 4-5 dagar i rumstemperatur.