Det här är en lättlagad ganache med både mjölkchoklad och mörk choklad. Spritsa ganachen på t ex mjölkchokladkräm eller vit chokladkräm och strö på mandelkaramell eller rostad vit choklad. Det blir en lyxig och smakrik liten chokladdessert i glas - en perfekt avslutning på lunchen.

Chokladganache

Chokladganache
Recept av Disa Molin

Det här är en lättlagad ganache med både mjölkchoklad och mörk choklad. Spritsa ganachen på t ex mjölkchokladkräm eller vit chokladkräm och strö på mandelkaramell eller rostad vit choklad. Det blir en lyxig och smakrik liten chokladdessert i glas - en perfekt avslutning på lunchen.

Gör så här

    • Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör kraftigt med en ballongvisp eller mixa slätt.
    • Låt stå i rumstemperatur tills den svalnat.
    • Förvara i rumstemperatur, inte i kyl, så håller den sig mjuk. Klarar sig fint i 4-5 dagar i rumstemperatur.