Smält chokladen med kokosfett och dadelsirap på låg temperatur i en kastrull.
Tillsätt äggvispet lite i taget och vänd sist ner kokosmjölet.
Stryk ut i en smord tårtring, ca 20 cm i diameter, och baka av i 180° 15-20 min.
Pistagekräm:
Blötlägg nötterna i rikligt med vatten och låt ligga minst 10 tim.
Sila bort vattnet och mixa nötterna till en fin massa, tillsätt honung, kokosfett, citronsaft.
Carob- och mandelkräm:
Blötlägg mandlarna i rikligt med vatten och låt ligga minst 10 tim.
Sila bort vattnet och mixa mandlarna till en fin massa, tillsätt dadelsirap, kokosfett, carob och salt.
Smetana med hallon:
Vispa smetana luftig med honung. Mosa hallonen och vänd runt med smetana.
Montering:
Fodra en tårtring, 20 cm i diameter, med en plastremsa och tryck ner chokladbotten. Stryk pistagekrämen på botten och låt stå i kyl så att den sätter sig. Stryk carob- och mandelkräm på pistagekrämen och låt stå i kyl tills den satt sig.
Stryk på smetana med hallon. Toppa med färska hallon och pistagenötter.