![Fin liten småkaka som doppas i choklad och toppas med mandel. Lite lyxigare variant av den klassiska bondkakan.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/chokladdoppade-bondkakor/1168233025.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Chokladdoppade bondkakor
![Chokladdoppade bondkakor](https://cdn-kund.arla.se/recept/chokladdoppade-bondkakor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Fin liten småkaka som doppas i choklad och toppas med mandel. Lite lyxigare variant av den klassiska bondkakan.
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser utom mandeln i maskin med vinge. Tillsätt mandeln på slutet.
- Kavla degen 15 mm tjock. Kyl degen ca 1 tim.
- Skär degen i 15x15 mm bitar.
- Baka av i 155°, ca 15 min. Låt kallna.
- Doppa hela kakan i choklad och dekorera med sockerrostad mandelsplit.