Chokladcrème på smetana i kopp med kryddiga körsbär och balsamicoglaze

Chokladcrème på smetana i kopp med kryddiga körsbär och balsamicoglaze

Gör så här

1.Hacka chokladen. Koka upp smetana med florsocker, citronskal och saft. Vänd ner chokladen och rör smeten slät. Häll upp i trevliga koppar eller glas och ställ i kyl över natten.

2.Koka upp vin med florsocker, kanel och nejlikor. Sjud körsbären några min i lagen. Lyft upp bären och red av rödvinslagen med lite maizena till simmig konsistens. Lägg tillbaka bären i lagen och ställ kallat.

3.Koka ihop balsamvinäger och socker några min till simmig konsistens, låt kallna.

4.Garnera chokladcrèmekopparna med körsbären och toppa med lite balsamicoglaze.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Per Ekberg, Årets Kock 1992

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen