Chokladbudapestbakelse

Chokladbudapestbakelse

Gör så här

Mandelanslag:

1. Karamellisera hasselnötterna med 700 g socker, mixa.

Blanda med potatismjölet.

2. Vispa äggvitan på mellanväxel med resterande socker

till ett fast skum. Blanda ner nötblandningen. 

3. Spritsa upp på 10 plåtar, 60x40 cm med bakplåtspapper.

Baka av i 190° ca 15 min.

Chokladbavaroise:

1. Mät upp mjölk och 1 120 g grädde i en kastrull.

Tillsätt urskrapade frön och vaniljstänger och låt få

ett uppkok.

2. Blanda farinsocker med äggula och rör ner i mjölk-

blandningen, värm till 84° under omrörning eller till

ett rosprov. Sila av och mixa ner över chokladen till en

slät smet. Plasta och låt svalna.

3. Vispa resterande grädde till en krämig konsistens.

Smält gelatinet och blanda ner i chokladsmeten, vänd

ner grädden.

Montering:

1. Dela bottnarna i 4 delar. Fördela bavaroisen på bottnarna och lägg i lager. Frys.

2. Skär upp i 4x9 cm. Pudra bakelserna med florsocker, dekorera med chokladrör och blåbär. 

Källa: Klassiker i ny stil nr 1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen