![Budapestbakelsen i ett nytt utförande. Klassisk botten men fylld med chokladbavaroise och dekorerad med färska blåbär.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/chokladbudapestbakelse/3166036406.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Chokladbudapestbakelse
![Chokladbudapestbakelse](https://cdn-kund.arla.se/recept/chokladbudapestbakelse/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Budapestbakelsen i ett nytt utförande. Klassisk botten men fylld med chokladbavaroise och dekorerad med färska blåbär.
Gör så här
-
Hasselnötsanslag:
- Karamellisera hasselnötterna med 700 g socker, mixa. Blanda med potatismjölet.
- Vispa äggvitan på mellanväxel med resterande socker till ett fast skum. Blanda ner nötblandningen.
- Spritsa upp på 10 plåtar, 60x40 cm med bakplåtspapper. Baka av i 190° ca 15 min.
-
Chokladbavaroise:
- Mät upp mjölk och 1120 g grädde i en kastrull. Tillsätt urskrapade frön och vaniljstänger och låt få ett uppkok.
- Blanda farinsocker med äggula och rör ner i mjölkblandningen, värm till 84° under omrörning eller till ett rosprov. Sila av och mixa ner över chokladen till en slät smet. Plasta och låt svalna.
- Vispa resterande grädde till en krämig konsistens. Smält gelatinet och blanda ner i chokladsmeten, vänd ner grädden.
-
Montering:
- Dela bottnarna i 4 delar. Fördela bavaroisen på bottnarna och lägg i lager. Frys.
- Skär upp i 4x9 cm. Pudra bakelserna med florsocker, dekorera med chokladdekor och blåbär.