Chokladbudapestbakelse
Budapestbakelsen i ett nytt utförande. Klassisk botten men fylld med chokladbavaroise och dekorerad med färska blåbär.
Gör så här
-
Hasselnötsanslag:
- Karamellisera hasselnötterna med 700 g socker, mixa. Blanda med potatismjölet.
- Vispa äggvitan på mellanväxel med resterande socker till ett fast skum. Blanda ner nötblandningen.
- Spritsa upp på 10 plåtar, 60x40 cm med bakplåtspapper. Baka av i 190° ca 15 min.
-
Chokladbavaroise:
- Mät upp mjölk och 1120 g grädde i en kastrull. Tillsätt urskrapade frön och vaniljstänger och låt få ett uppkok.
- Blanda farinsocker med äggula och rör ner i mjölkblandningen, värm till 84° under omrörning eller till ett rosprov. Sila av och mixa ner över chokladen till en slät smet. Plasta och låt svalna.
- Vispa resterande grädde till en krämig konsistens. Smält gelatinet och blanda ner i chokladsmeten, vänd ner grädden.
-
Montering:
- Dela bottnarna i 4 delar. Fördela bavaroisen på bottnarna och lägg i lager. Frys.
- Skär upp i 4x9 cm. Pudra bakelserna med florsocker, dekorera med chokladdekor och blåbär.