![](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/chokladbrownie-med-blabar-och-vaniljcreme/2746077250.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Chokladbrownie med blåbär och vaniljcrème
![Chokladbrownie med blåbär och vaniljcrème](https://cdn-kund.arla.se/recept/chokladbrownie-med-blabar-och-vaniljcreme/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Gör så här
-
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten. Vänd sist i blåbären.
- Häll upp smeten i bleck med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 175°C i 45-50 min.
- Rör ihop blåbär och socker.
- Rör ihop kvarg och vaniljsocker.
- Skär kakan i rutor och servera den kall med rårörda blåbär och vaniljcrèmen.
-
Serveringsportion ca: Kaka 65 g, bär 45 g, crème 40 g Källa: Arla Köket Äldre 2003:1