Chokladbrioche med brynt smör

Chokladbrioche med brynt smör

Gör så här

DAG 1
1. Låt smöret bli rumstempererat. Kör alla ingredienser utom smöret med degkrok i en bunke på låg hastighet i ett par minuter. När degen har gått ihop öka hastigheten och kör den smidig, ca 5 min.
2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt i degen i 3 omgångar på låg hastighet, kör tills allt smör har gått in i degen.
3. Lägg degen i en plastlåda, låt stå i kyl över natten.

DAG 2
4. Smöra briocheformar och dela degen i ca 40 g bitar. Rundriv bitarna och platta till dem en aning. Lägg några chokladpellets i mitten av deg- bitarna, knip ihop runt om och forma till bollar. Lägg i formarna och låt jäsa till dubbel storlek.
5. Baka av i ugnen på 190° ca 12 min. Låt svalna på galler.
6. Bryn hälften av smöret och låt svalna i rumstemperatur. Vispa resten av smöret luftigt och vänd i det brynta smöret.
7. Servera briocherna med vispat brynt smör.

Källa: Sara Aasum Hultberg, Årets Konditor 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen