Chokladbit Cuba Libre

Chokladbit Cuba Libre

Gör så här

Smörkola:

1. Koka grädde, socker och honung till 118° och häll ner

kolamassan i en liten blandare.

2. Tillsätt smöret lite i taget tills kolan är slät och fin.

Häll i romen successivt. Låt stå i kyl över natten.

Mandelbotten:

1. Blanda mandelmassan med smöret lite i taget. Tillsätt

äggen ett och ett och sedan kokosen.

2. Bred ut på bakplåtspapper i en kapsel, ca 1 cm tjockt.

Dofta bottnen med lite rom och frys.

3. Skär i 2–2,5 cm breda längder. 

Montering:

1. Temperera smörkolan till rumstemperatur och spritsa på längderna med slät tyll. Ställ kallt.

2. Skär upp i 4–5 cm bitar och doppa i choklad. Dekorera med kakaobönor. 

Källa: Klassiker i ny stil nr 1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen