Som små praliner blir de här choklad- och nötkakorna när de garneras med choklad, nötter och russin. Fina småkakor att packa in i cellofan och placera väl synliga på disken.

Choklad- och nötkakor

Choklad- och nötkakor

Som små praliner blir de här choklad- och nötkakorna när de garneras med choklad, nötter och russin. Fina småkakor att packa in i cellofan och placera väl synliga på disken.

Gör så här

    • Rör smör och socker poröst i maskin med vinge. Tillsätt äggula.
    • Tillsätt hasselnötsmjöl och sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
    • Forma degen till en rulle, ca 4 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 1 tim.
    • Skär i ½–1 cm skivor och lägg på plåtar. Baka av i ugn på 160°, 10–15 min, beroende på tjocklek. Låt svalna på plåten.
    • Smält chokladen och bred lite på kakorna. Garnera med nötter och russin.