Choklad- och lakritsbit

Choklad- och lakritsbit

Gör så här

Chokladbotten:

1. Vispa ägg och socker luftigt.
2. Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med smöret.

3. Fördela smeten i tre kapslar.

4. Baka av i 150°, ca 30 min. 

Lakritskräm:
1. Vispa äggulan luftig.
2. Koka socker, vatten, urskrapade frön och vaniljstång till 117°. Strila sockerlagen försiktigt över äggulorna
under vispning. Vispa krämen sval.
3. Tillsätt smöret och vispa krämen luftig. Smaksätt med lakritspulver.

Montering och garnering:
1. Lägg ihop de tre chokladbottnarna med ett tunt lager

lakritskräm emellan. Spar lite av krämen till kulan

ovanpå.

2. Sätt in i kyl tills kakan stelnat. Skär upp i fyrkanter,

4x4 cm.

3. Spritsa en liten kula lakritskräm ovanpå.
4. Doppa i choklad och lägg på en chokladdekor. 

Källa: Klassiker i ny stil 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen