Påminner om en fragilité, men här på chokladbotten istället för mandelbotten och med en smörkräm som har fått smak av lakrits.

Choklad- och lakritsbit

Recept av Jennie Elmerfors

Påminner om en fragilité, men här på chokladbotten istället för mandelbotten och med en smörkräm som har fått smak av lakrits.

Gör så här

  • Chokladbotten:

    • Vispa ägg och socker luftigt.
    • Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med smöret.
    • Fördela smeten i tre kapslar.
    • Baka av i 150°, ca 30 min.
  • Lakritskräm:

    • Vispa äggulan luftig.
    • Koka socker, vatten, urskrapade frön och vaniljstång till 117°. Strila sockerlagen försiktigt över äggulorna under vispning. Vispa krämen sval.
    • Tillsätt smöret och vispa krämen luftig. Smaksätt med lakritspulver.
  • Montering och garnering:

    • Lägg ihop de tre chokladbottnarna med ett tunt lager lakritskräm emellan. Spar lite av krämen till kulan ovanpå.
    • Sätt in i kyl tills kakan stelnat. Skär upp i fyrkanter, 4x4 cm.
    • Spritsa en liten kula lakritskräm ovanpå.
    • Doppa i choklad och lägg på en chokladdekor.