![Påminner om en fragilité, men här på chokladbotten istället för mandelbotten och med en smörkräm som har fått smak av lakrits.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/choklad--och-lakritsbit/3152543496.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Choklad- och lakritsbit
![Choklad- och lakritsbit](https://cdn-kund.arla.se/recept/choklad--och-lakritsbit/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Påminner om en fragilité, men här på chokladbotten istället för mandelbotten och med en smörkräm som har fått smak av lakrits.
Gör så här
-
Chokladbotten:
- Vispa ägg och socker luftigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med smöret.
- Fördela smeten i tre kapslar.
- Baka av i 150°, ca 30 min.
-
Lakritskräm:
- Vispa äggulan luftig.
- Koka socker, vatten, urskrapade frön och vaniljstång till 117°. Strila sockerlagen försiktigt över äggulorna under vispning. Vispa krämen sval.
- Tillsätt smöret och vispa krämen luftig. Smaksätt med lakritspulver.
-
Montering och garnering:
- Lägg ihop de tre chokladbottnarna med ett tunt lager lakritskräm emellan. Spar lite av krämen till kulan ovanpå.
- Sätt in i kyl tills kakan stelnat. Skär upp i fyrkanter, 4x4 cm.
- Spritsa en liten kula lakritskräm ovanpå.
- Doppa i choklad och lägg på en chokladdekor.