![Vit chokladkräm med ton av espresso, krispig nötkross och smetana smaksatt med amaretto. En version av tiramisu som är perfekt att sälja i portionsglas.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/choklad---kaffe---notter/1047491921.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Choklad - kaffe - nötter
![Choklad - kaffe - nötter](https://cdn-kund.arla.se/recept/choklad---kaffe---notter/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Vit chokladkräm med ton av espresso, krispig nötkross och smetana smaksatt med amaretto. En version av tiramisu som är perfekt att sälja i portionsglas.
Gör så här
-
Vit chokladkräm med kaffe:
- Koka upp grädde och mjölk med espressobönor. Ta kastrullen från värmen och låt dra i 20–30 min. Smaka av styrkan på kaffesmaken.
- Vispa ihop äggula och socker. Vispa ner äggvispet i den varma gräddmjölken, sjud under omrörning till 85°. Slå blandningen över chokladen. Tillsätt gelatinbladen och rör slätt. Låt stelna i kyl.
-
Vispad smetana:
- Vispa smetana med florsocker och smaka av med amaretto.
-
Nötbotten:
- Mixa alla ingredienser till en fast massa. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i 170° ca 5 min.
-
Montering:
- Varva bitar av nötbotten, chokladkräm och smetana i portionsglas. Dekorera med chokladdekor, pistagenötter och riven espressoböna.