Chili Cherry
Mandelkakor med körsbärssmak, infuserade med sockerlag spetsad med gul chili. Dekorerade med grädde och körsbär. En garanterad god smakupplevelse.
Gör så här
-
Sockerlag:
- Hacka chilin och blanda med övriga ingredienser till sockerlagen i en kastrull. Koka upp och låt koka 1–2 min. Ta från plattan, plasta och låt stå 1 dygn i rumstemperatur.
-
- Blanda mandelmassan med 1/3 av äggen, lite i taget, i en maskin med vinge. Skrapa botten och kanter och se till att det är jämnt blandat. Byt till visp, tillsätt resterande ägg och vispa kraftigt ca 10 min.
- Sikta mjöl och bakpulver och bryn smöret. Tillsätt mjölblandningen i smeten på lägsta visphastighet. Vänd ner det brynta smöret med slickepott.
- Häll smeten i en form, 20x30 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över körsbär och baka av i ugn på 170° ca 20 min. Känn med en kniv att kakan inte är kladdig i mitten. Låt svalna i formen.
-
Servering:
- Vänd upp körsbärskakan och stansa ut 10 rundlar, ca 7 cm i diameter. Lägg på tallrikar och pensla på rikligt med sockerlag. Vispa grädden fluffig och spritsa på kakorna. Dekorera med körsbär och rivet citronskal.