![Cheesecaken behöver inte bakas i ugn. De här färskostbakelserna rörs snabbt ihop och stelnar i kyl. Toppa med frukt och bär efter säsong.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/cheesecake-no-bake/185806967.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.38,0.5&format=webp&quality=80)
Cheesecake no bake
![Cheesecake no bake](https://cdn-kund.arla.se/recept/cheesecake-no-bake/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Cheesecaken behöver inte bakas i ugn. De här färskostbakelserna rörs snabbt ihop och stelnar i kyl. Toppa med frukt och bär efter säsong.
Gör så här
-
Botten:
- Mixa kexen och blanda med smält smör.
- Tryck ut smulblandningen i portionsformar.
-
Fyllning:
- Vispa färskost, socker och vaniljsocker till en jämn smet.
- Vispa grädden och vänd ner den i färskostblandningen.
- Smält de blötlagda gelatinbladen i citronsaften på låg värme.
- Rör ner lite av färskostblandningen i gelatinet. Vänd sedan försiktigt ner det i resten av färskostblandningen.
- Häll smeten i formarna. Låt stelna i kyl ca 3 tim.