Krämig cheesecake toppad med syrlig jordgubbsjelly uppskattas verkligen av gästerna. Den här är maffig och hög och räcker till 12 portioner.

Cheesecake med jordgubbstopping

Krämig cheesecake toppad med syrlig jordgubbsjelly uppskattas verkligen av gästerna. Den här är maffig och hög och räcker till 12 portioner.

Gör så här

  • Botten:

    • Mixa kexen och blanda med smält smör.
    • Tryck ut smulblandningen i en springform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ugn på 180° ca 10 min.
  • Fyllning:

    • Vispa färskost, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Smaksätt med citronskal och saft.
    • Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Sikta i mjölet och blanda till en slät smet.
    • Häll smeten i formen och grädda i ugn på 100° (utan fläkt) ca 90 min.
    • Ställ direkt i kyl att kallna.
  • Jordgubbsjelly:

    • Koka upp jordgubbspuré och socker så att sockret löser sig. Ta från värmen.
    • Smält ner de blötlagda gelatinbladen i citronsaften på låg värme. Rör ner i jordgubbspurén.
    • Låt jellyn svalnat till rumstemperatur. Häll den över cheesecaken i formen och låt stelna i kyl.