![Krämig cheesecake toppad med syrlig jordgubbsjelly uppskattas verkligen av gästerna. Den här är maffig och hög och räcker till 12 portioner.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/cheesecake-med-jordgubbstopping/1490124572.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.62,0.58&format=webp&quality=80)
Cheesecake med jordgubbstopping
![Cheesecake med jordgubbstopping](https://cdn-kund.arla.se/recept/cheesecake-med-jordgubbstopping/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Krämig cheesecake toppad med syrlig jordgubbsjelly uppskattas verkligen av gästerna. Den här är maffig och hög och räcker till 12 portioner.
Gör så här
-
Botten:
- Mixa kexen och blanda med smält smör.
- Tryck ut smulblandningen i en springform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ugn på 180° ca 10 min.
-
Fyllning:
- Vispa färskost, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Smaksätt med citronskal och saft.
- Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Sikta i mjölet och blanda till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda i ugn på 100° (utan fläkt) ca 90 min.
- Ställ direkt i kyl att kallna.
-
Jordgubbsjelly:
- Koka upp jordgubbspuré och socker så att sockret löser sig. Ta från värmen.
- Smält ner de blötlagda gelatinbladen i citronsaften på låg värme. Rör ner i jordgubbspurén.
- Låt jellyn svalnat till rumstemperatur. Häll den över cheesecaken i formen och låt stelna i kyl.