Cheesecake med jordgubbstopping
Krämig cheesecake toppad med syrlig jordgubbsjelly uppskattas verkligen av gästerna. Den här är maffig och hög och räcker till 12 portioner.
Gör så här
-
Botten:
- Mixa kexen och blanda med smält smör.
- Tryck ut smulblandningen i en springform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ugn på 180° ca 10 min.
-
Fyllning:
- Vispa färskost, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Smaksätt med citronskal och saft.
- Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Sikta i mjölet och blanda till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda i ugn på 100° (utan fläkt) ca 90 min.
- Ställ direkt i kyl att kallna.
-
Jordgubbsjelly:
- Koka upp jordgubbspuré och socker så att sockret löser sig. Ta från värmen.
- Smält ner de blötlagda gelatinbladen i citronsaften på låg värme. Rör ner i jordgubbspurén.
- Låt jellyn svalnat till rumstemperatur. Häll den över cheesecaken i formen och låt stelna i kyl.