Det här är en cheesecake som kommer få era gäster att återkomma om och om igen! Mjuk, frisk och krämig med en syrlig hallonglaze på toppen. Variera bären efter säsong och tillgång.

Cheesecake med hallonglaze

Cheesecake med hallonglaze
Recept av Sara Aasum Hultberg

Det här är en cheesecake som kommer få era gäster att återkomma om och om igen! Mjuk, frisk och krämig med en syrlig hallonglaze på toppen. Variera bären efter säsong och tillgång.

Gör så här

  • Botten:

    • Mixa kakorna fint och blanda med smör och strösocker, tryck ut i en tårtring 20–22 cm i diameter.
    • Baka på 180° i 7–8 min. Låt svalna och ta bort tårtringen.
  • Cheesecake:

    • Blanda gelatinpulvret med vatten, låt svälla ca 10 min.
    • Mixa färskost, strösocker, vaniljsocker, citronskal och saft till en jämn smet.
    • Smält gelatinblandningen i mikron men låt det bara bli ljummet, blanda med lite av färskostblandningen och vänd sedan ner med resterande färskostsmet.
    • Vispa grädden löst och vänd ner i färskosten.
    • Fodra tårtringen med plastband. Sätt tillbaka tårtringen på kakbottnen. Pressa ut bottnen lätt med en sked så den fyller hela ringen.
    • Fyll med cheesecakesmeten och jämna till ytan. Ställ i frys att stelna.
  • Hallonglaze:

    • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    • Koka upp miroir med hallonpuré och citronsaft. Ta från värmen och tillsätt gelatinbladen, mixa slätt och låt svalna en aning.
    • Häll glazen på den frysta cheesecaken.
  • Garnering:

    • Låt tina i kyl och garnera med färska bär och oxalis.