Om gästen har svårt att välja mellan cheesecake och en mer chokladstinn bakelse kommer här det perfekta valet - en underbar no-bake cheesecake toppad med mjuk chokladganache, mjölkchokladspån samt lite mörk ripplad choklad.

Cheesecake med chokladganache

Cheesecake med chokladganache
Recept av Sara Aasum Hultberg

Om gästen har svårt att välja mellan cheesecake och en mer chokladstinn bakelse kommer här det perfekta valet - en underbar no-bake cheesecake toppad med mjuk chokladganache, mjölkchokladspån samt lite mörk ripplad choklad.

Gör så här

  • Botten:

    • Mixa kakorna fint och blanda med smör och strösocker, tryck ut i en tårtring 20–22 cm i diameter.
    • Baka på 180° i 7–8 min. Låt svalna och ta bort tårtringen.
  • Cheesecake:

    • Blanda gelatinpulvret med vatten, låt svälla ca 10 min.
    • Mixa färskost, strösocker, vaniljsocker, citronskal och saft till en jämn smet.
    • Smält gelatinblandningen i mikron men låt det bara bli ljummet, blanda med lite av färskostblandningen och vänd sedan ner med resterande färskostsmet.
    • Vispa grädden löst och vänd ner i färskosten.
    • Fodra tårtringen med plastband. Sätt tillbaka tårtringen på kakbottnen. Pressa ut bottnen lätt med en sked så den fyller hela ringen.
    • Fyll med cheesecakesmeten och jämna till ytan. Ställ i frys att stelna.
  • Chokladganache:

    • Koka upp grädde och glykossirap. Slå grädden över chokladen och tillsätt smöret. Mixa slätt.
    • Bred på den frysta kakan och låt sätta sig i kyl.
  • Dekoration:

    • Dekorera med chokladspån. Smält den mörk chokladen till toppingen och rippla över.