Gör så här

  • Botten:

    • Smält smöret och blanda samman med samtliga ingredienser till bottnen. Häll smeten i en smord springform, ca 26 cm i diameter.
    • Grädda i ugn på 180°, ca 20 min. Låt kallna helt.
  • Fyllning:

    • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min.
    • Blanda kvarg, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker.
    • Smält gelatinbladen i en kastrull. Ta någon dl av fyllningen och rör ner i gelatinet. Rör ner gelatinblandningen i resten av fyllningen.
    • Vispa grädden och vänd ner i fyllningen. Dela upp i två bunkar.
    • Mixa jordgubbarna ganska grovt. Blanda i jordgubbarna i den ena bunken med fyllning.
    • Häll jordgubbsfyllningen i formen med browniebottnen och låt stå i kyl minst 1 tim.
    • När ytan stelnat, häll på den vita fyllningen och låt stelna i kyl ca 4 tim.