Cheeseburgare med surkål, äpple och bacon

Cheeseburgare med surkål, äpple och bacon

Cheeseburgare med surkål, äpple och bacon
Recept av Niclas Lundevall

Burgaren blir saftig med både högrev och bringa i färsen. Låt burgarna rinna av en stund på galler efter stekning så att brödet hålls fräscht.

Gör så här

    • Blanda färskost och srirachasås, smaka av med salt.
    • Värm på surkålen. Grilla eller stek baconskivorna till fin färg. Låt rinna av på papper.
    • Hyvla äpplena i tunna skivor. Lägg dem gärna i citronvatten så de inte mörknar.
    • Forma färsen till 10 tunna burgare à 150 g. Tryck ut dem lite extra så att det blir mycket stekyta. Salta och peppra på båda sidor. Stek burgarna på ena sidan i smör på medelhög värme ca 2 min. Vänd på burgarna, lägg på osten och stek ytterligare ca 2 min. Låt burgarna droppa av på galler någon minut.
    • Rosta brödet på snittytorna. Bred ett lager av färskostdressingen på bottenbrödet och lägg på burgaren. Toppa med surkål, äpple och bacon. Lägg på locket.