Charlotte Russe med vanilj och päron

Charlotte Russe med vanilj och päron

Gör så här

Pocherade päron:

1. Skala päronen, dela dem i 4 bitar och ta bort kärnhuset. 
2. Koka upp vatten och socker och pochera päronen i sockerlagen tills de är mjuka. Ha en cartouche på toppen så undviks svarta fläckar. Låt svalna. 
3. Lägg undan 10 fina päronbitar till garnering.

Sockerkaksbotten:

1. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner mjölet.

2. Häll i 7 ringar, 22 cm i diameter och 4 cm höga, baka av i 170° ca 25 min.

Vaniljbavaroise:

1. Koka upp mjölk, 400 g socker och urskrapade frön och

vaniljstänger.

2. Blanda äggula och resterande socker, vispa lätt. Tillsätt

mjölkblandningen och häll tillbaka i kastrullen, värm

under omrörning till 75°. Tillsätt gelatinet och sila av i

en bunke. Låt svalna i ett vattenbad.

3. När vaniljsåsen kallnat, blanda ihop den och grädden. 

Caramel crème:

1. Karamellisera sockret i en kastrull tills det är mörk-

brunt. Häll i grädden lite i taget, och låt koka upp.

2. Blanda med äggulor i en bunke. Häll tillbaka i kastrullen

och värm under omrörning till 75°. Tillsätt gelatinet

och kyl ner. 

Till garnering: macarons och karamellflarn

Montering:
1. Dela bottnarna på tre så att det blir 2 bottnar per tårta.

Blanda päronsirapen med konjaken. Lägg en av

bottnarna i en ring, 5 cm hög och pensla med konjaks-

blandningen. Häll på lite bavaroise.

2. Dela de pocherade päronen i centimeterstora bitar och

lägg hälften på bavaroisen. Lägg på en botten, pensla

med konjaksblandningen och fyll på med ytterligare

ett tunt lager bavaroise och resterande päron. Frys.

3. Häll caramel crème över bavaroisen och frys på nytt.
4. Ta ut från frysen och karamellisera crème brûléen med farin- eller strösocker, dekorera med macarons och de

sparade päronbitarna samt ett karamellflarn. 


Källa: Klassiker i ny stil nr 1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen