En elegant rätt som är fantastiskt god som dessert. Servera gärna ihop med ett friskt dessertvin.

Castello® White med mandeltosca och päronsallad

Castello® White med mandeltosca och päronsallad
Recept av Roland Persson

En elegant rätt som är fantastiskt god som dessert. Servera gärna ihop med ett friskt dessertvin.

Lägg till favoriter Skriva ut

Ingredienser

Antal portioner: 10

Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Låt russinen svälla i vinet ca 1 timme. Klyfta päronen tunt. Rosta mandelmjölet i en salamander eller i en stekpanna. Häll av vinet och blanda russinen med päron och mandelmjöl till en sallad.
    • Dela osten i klyftor.
    • Skålla och skala nötterna. Smält smör, socker och honung. Tillsätt mjöl och nötter, låt sjuda i några minuter. Fördela toscasmetan på varje ostbit. Låt svalna.
    • Servera päronsalladen till osten.

Näring per 100 gram

  • Fett53,84 gram
  • Kolhydrater32,4 gram
  • Protein12,64 gram
  • Energi (Kj)2 795 Kj
  • Energi (Kcal)668,09 Kcal
Produkter i detta recept