Cakepops med choklad och nougatkärna

Cakepops med choklad och nougatkärna

Cakepops med choklad och nougatkärna
Gustaf Mabrouk

En blandad stil mellan kaka och chokladdoppad bit på pinne.

Gör så här

  • Chokladbotten:
    • Smält smöret med mjölken och vispa samtidigt ägg och socker vitt och fluffigt i en blandare.
    • Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och slå försiktigt över smörblandningen. Rör till en jämn smet.
    • Fyll och baka av i kapslar med bakplåtspapper i 175° 35–40 min.
  • Kakmassa:
    • Smula ner de bakade chokladbottnarna i en mixer och blanda med övriga ingredienser.
    • Kör massan tills den är väl mixad. Låt stå i rumstemperatur.
  • Montering:
    • Forma kulor av nougaten och trä dem på glass- eller klubbpinnar. Låt stelna i frys.
    • När nougaten är fryst, ta kakmassan och forma den till en boll runt den kalla nougaten. Doppa i choklad.
    • Dekorera efter egen fantasi. Låt stelna.