En blandad stil mellan kaka och chokladdoppad bit på pinne.

Cakepops med choklad och nougatkärna

Recept av Gustaf Mabrouk

En blandad stil mellan kaka och chokladdoppad bit på pinne.

Gör så här

  • Chokladbotten:

    • Smält smöret med mjölken och vispa samtidigt ägg och socker vitt och fluffigt i en blandare.
    • Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och slå försiktigt över smörblandningen. Rör till en jämn smet.
    • Fyll och baka av i kapslar med bakplåtspapper i 175° 35–40 min.
  • Kakmassa:

    • Smula ner de bakade chokladbottnarna i en mixer och blanda med övriga ingredienser.
    • Kör massan tills den är väl mixad. Låt stå i rumstemperatur.
  • Montering:

    • Forma kulor av nougaten och trä dem på glass- eller klubbpinnar. Låt stelna i frys.
    • När nougaten är fryst, ta kakmassan och forma den till en boll runt den kalla nougaten. Doppa i choklad.
    • Dekorera efter egen fantasi. Låt stelna.