![En blandad stil mellan kaka och chokladdoppad bit på pinne.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/cakepops-med-choklad-och-nougatkarna/2007734916.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Cakepops med choklad och nougatkärna
![Cakepops med choklad och nougatkärna](https://cdn-kund.arla.se/recept/cakepops-med-choklad-och-nougatkarna/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En blandad stil mellan kaka och chokladdoppad bit på pinne.
Gör så här
-
Chokladbotten:
- Smält smöret med mjölken och vispa samtidigt ägg och socker vitt och fluffigt i en blandare.
- Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och slå försiktigt över smörblandningen. Rör till en jämn smet.
- Fyll och baka av i kapslar med bakplåtspapper i 175° 35–40 min.
-
Kakmassa:
- Smula ner de bakade chokladbottnarna i en mixer och blanda med övriga ingredienser.
- Kör massan tills den är väl mixad. Låt stå i rumstemperatur.
-
Montering:
- Forma kulor av nougaten och trä dem på glass- eller klubbpinnar. Låt stelna i frys.
- När nougaten är fryst, ta kakmassan och forma den till en boll runt den kalla nougaten. Doppa i choklad.
- Dekorera efter egen fantasi. Låt stelna.