Mixa hasselnötterna fint och blanda med maizena och socker.
Vispa äggvitan fast och fluffig. Vispa ned sockret och vänd ner nötblandningen.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 170° ca 20 min. Därefter ca 4 min med öppet spjäll.
Sorbet på mandarin och persimon:
Skala persimonfrukterna. Mixa sockerlag, socker och perimon till en puré och passera.
Tillsätt mandarinpuré, citronsaft och bas 50 och mixa slätt.
Tillsätt jilk och frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min.
Chokladsås:
Lägg alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Värm under omrörning tills det smält samman.
Montera ner smöret.
Montering och garnering:
Dela budapestbotten på hälften till två bottnar. Lägg den ena i en passande rektangulär tårtring. Fyll till hälften med sorbet och lägg på den andra bottnen. Fyll upp formen med sorbet och chockfrys i 15 min.
Skär i bitar och garnera med hackade hasselnötter, mandarinklyftor och chokladspiraler. Servera med chokladsåsen.