Brynt kål i karamelliserad grädde med halstrad havskräfta och lingon
Smörstekt havskräfta passar perfekt till blomkålens härligt karamelliserade smak av kola. Lingonen i dressingen bryter fint av med sin syra.
Gör så här
-
- Stek blomkålen gyllene i skirat smör, salta. Fritera grönkålen i olja, salta och låt rinna av. Blanchera brysselkålsbladen hastigt i saltat vatten och kyl ner i isvatten.
- Reducera 2/3 av grädden kraftigt och rör under tiden så att den bryns men inte bränner i botten, när grädden spricker tillsätt resterande grädde och rör ihop till en homogen sås, smaka av med salt. Vänd blomkålen i grädden.
- Blanda samman brynt smör, fond och lingon till en dressing och värm lätt.
- Stek havskräftorna i smör och värm brysselkålen hastigt i ånga.
-
Vid servering:
Skeda upp blomkål och grädde mitt på tallriken och toppa med grönkål, brysselkål, havskräfta och rödkål. Avsluta med att skeda över lingondressingen.