Brynt kål i karamelliserad grädde med halstrad havskräfta och lingon

Brynt kål i karamelliserad grädde med halstrad havskräfta och lingon

Gör så här

1.Stek blomkålen gyllene i skirat smör, salta. Fritera grönkålen i olja, salta och låt rinna av. Blanchera brysselkålsbladen hastigt i saltat vatten och kyl ner i isvatten.

2.Reducera 1/3 dl av grädden krafitgt och rör under tiden så att den bryns men inte bränner i botten, när grädden spricker tillsätt resterande grädde och rör ihop till en homogen sås, smaka av med salt. Vänd blomkålen i grädden.

3.Blanda samman brynt smör, fond och lingon till en dessing och värm lätt.

4.Halstra havskräftorna i smör och värm brysselkålen hastigt i ånga.

Vi servering
Skeda upp blomkål och grädde mitt på tallriken och toppa med grönkål, brysselkål, havskräfta och rödkål. Avsluta med att skeda över lingondressingen.

Källa: Tommy Myllymäki, Arla Köket Årets Kock 2007

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen